A műemlékek esetében is van lehetőség az energiahatékony megoldásokra

Hazánkban nagyon sok műemlékvédelem alatt álló épülettel lehet találkozni, elég csak Budapest belvárosára gondolni. A házak jelentős része igazi pótolhatatlan műremekeknek számítanak, amiknek állagát a tulajdonosok nagy része szeretnék feljavíttatni.

Ha már felmerül a műemlék felújítása, akkor szóba kerülhetnek az energiahatékony megoldások kivitelezése is. Tény, hogy ezek az épületek többnyire nagyon elavult rendszerekkel rendelkeznek, amelyek nagy mértékben megnövelik a fenntartási költségeket. A mostani energiaárak ismeretében kifejezetten sürgető lenne erre megoldást találni, ugyanis az idő előrehaladtával csak egyre több nehézség merülhet fel a számlák kifizetését illetően.

Mi a legfontosabb tudnivaló a műemlék rekonstrukcióval kapcsolatban?

A műemlék felújításra szigorú szabályok vonatkoznak, amiket mindenképp be kell tartaniuk a kivitelezőknek. Alapvetően van arra lehetőség, hogy megtörténjenek az energiahatékonysággal összefüggő munkálatok, viszont ezek nem eredményezhetnek helyreállíthatatlan sérülést, állapotokat.

Mind a felületkezelést, formát, anyaghasználatot meg kell őrizni a munkálatok során, csak így történhet meg az energiamegtakarításra vonatkozó korszerűsítés.

Bízza ránk a műemlék felújítást!

A rövid ismertetőből kiderülhetett, hogy a műemlék rekonstrukció nem csupán a szabályok ismeretét követeli meg, hanem a magas szintű tapasztalatot is. Tulajdonképpen minden egyes építőanyagot, technológiát ismerni kell a múltból is ahhoz, hogy az előírásoknak eleget lehessen tenni.

Miért minket válasszon műemléki munkáihoz?

  • Megvan a széleskörű tapasztalat.
  • Megvalósult fontosabb referenciáink:
    • Zenit Hotel Budapest, V. Apáczai Csere János utca 7. (tervezte: Pollack Mihály 1814.)
    • Marczibányi palota Budapest, V. Október 6 utca 7. (tervezte: Hild József 1830-32.)
    • Budapest, I. Úri utca 72.
    • Budapest, VIII. Horváth Mihály tér 17.
  • Műszaki vezetőnk műemléki jogosultsággal rendelkezik.
  • Garancia vállalás az árra és a határidőre.
  • C.A.R. biztosítással rendelkezünk.

Célkitűzésünk, hogy minél több műemléki épület jó állapotban megmaradjon az utókornak.
Műemléki munkáival forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolódó cikkek

Boldog házaspár az új házuk előtt!

Boldog házaspár az új házuk előtt!

Miért ilyen mosolygósak, kisimultak, stresszmentesek? mert a házépítésüket generálkivitelezőre bízták mert nem idegeskedtek, nem frusztrálódtak egy laikus számára idegőrlő építkezésen mert nyugodtan dolgoztak a saját szakmájukban, amivel előteremtették az anyagi...

Legfrissebb ajánlatunk

Legfrissebb ajánlatunk

Budapest,VI. Király utcai műemlék épület homlokzati restaurációja. A klasszicista épület 1813- ban épült Pollack Mihály tervei alapján. A megrendelő korábbi műemléki munkáink alapján kért fel ajánlatadásra. (Pollack Mihály, Hild József...